Wednesday, February 3, 2010

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga



boleh tak perumpamaan ni kena kt aku?...hhuuuhuu..huuuhuuu..sedih...tahun ni starting with gud news..then gud news..then bad news..and just now pun bad news gak...gud news first hubby dapat bonus...2nd gud news...hubby dapat increament...1st bad news...my car masuk spital..2nd bad news...sal umah aku..hhuhuuu..actually ari tu kt tempat sidai baju (indoor) ada air menitik dengan banyak..so aku ingatkan tangki bocor....suh hubby carikan org nak tgk puncanya...hubby ckp dia xde kwn yang tau repair rumah ni...so kitaorg decide nak tanya my dad...luckly my dad ada kwn yg boleh tolong...td my dad bw kwn dia pg tgk umah aku...pastu my dad call....my dad ckp air bertakung byk kt atas umah sebab saluran air tu dah tersumbat..so air tu xleh g mana menitik la masuk lam umah....so uncle tu tlg la buat...dia tukar sekali pelampung dlm tangki tu..dia ckp saluran tu join sekali ngn saluran dlm bathroom and toilet..so the best way kena buat satu lg saluran khas utk tangki tu...aku minta ayah aku tolong check bape cost dia..nasib baik yg dia tlg repair td dia amik murah je..dlm Rm150...tp duit jugak kan....hhhuuhuuuu call hubby bgtau citer ni..hubby ckp balik nanti kita discuss..maybe hubby nak suh uncle tu buat terus kot..yelah dr nak rosak masa depan baik repair dr awal....ermm dugaan..jadi terimalah dengan redha...insyaAllah ada hikmah disebalik semua kejadian ni..

1 comments:

si pOlan said...

ouh sangat kesiann...hope everythin gonna be fine yah! (: