Monday, February 22, 2010

Shopping @ WANG KELIAN

Yesterday (Sunday) aku g antar adik aku yg dua org tu balik UITM ARAU...mama ikut sekali....sebernarnya aku ngn mama dah plan nak g Wang Kelian...so kitaorg bertolak kul 9...sampai UiTM dalam kul 11 ++.....pas je antar dorang kitaorg terus menuju ke Wang Kelian...tak susah nak carik jalan g sana...perlis kecik je...so pusing2 akan jumpa jalan ke sana..signboard pun banyak...tp yang mencabarnya kena lalu jalan berbukit sebelum sampai Wang Kelian...bukit bole tahan tinggi gak tp yang tak tahannya selekoh semua curam-curam....gerun jap aku....hubby relax je...bila sampai je sana ramai gakla manusia membeli-belah...semua hangkut set comforter....mmg murah....sebelum pegi kitaorg dah dpt info dr jiran kitaorg...dia ckp comforter set mmg murah.....so first step kitaorg jalan-jalan area Wang Kelian dulu....cuaca??...wah!!! bole tahan panasnya....aku siap bawak payung gi....tp berangin....bila tgk set2 comforter yg murah2..terus ilang panas aku....cantik-cantik.....pastu aku ngn mama ternampak plak tikar buloh..yg patern skang ni....petak-petak cam DAM AJI....ramai gak org beli..kitaorg sj tanya bape harga.....dia ckp RM24/each....HA???????????....murah siot...aku terus amik 2....kalau kt expo sini atau kedai-kedai karpet pakistan mau dalam rm40++.....saiz besar....pastu aku amik gak set comforter 1..mama aku amik 1....jalan2 nampak plak pasu bunga made from rattan...sj tanya harga...xde niat pun nak beli...cewah!!....aku target lam RM 35++....yelah kraftangan kan....dia ckp RM18..tp dia bg RM15 je...aku yg xde niat tadi ni terus berniat nak beli..he..he...amik satu.....sempat shopping baju pregnant untuk adik ipar aku....tak lupa jugak beli cenderahati....TOPI PAYUNG...pastu terus berjalan tanpa menoleh kiri kanan dah....ENOUGH!!!....lagipun kepanasan melampau....pastu decide nak pegi tgk border...selalu hari ahad kita bole masuk SATUN tanpa pasport...tu uniknya Wang Kelian....hubby dok lam kete..aku ingat nak g amik gambar je..so handbag tinggal kt hubby...sebab org yg jual air tu cakap jauh gak nak pegi pasar SATUN....mula-mula jalan kat check point Malaysia....lepas tu ada gate border...pastu masuk plak Thai check point....rupa2nya pasar SATUN lepas custom check point je pun..CEH!...tipah tertipu...so mama aku nak g carik pulut...pulut siam mmg cantik....beli lam 5KG....aku yg xde duit ni :-( terpaksa la pinjam duit mama aku jap....pastu mama g beli lesung somtam..mama ckp kt Malaysia mahal...dalam RM20++... tp kt SATUN RM10 je....aku ngan mama sempat beli ikan bilis....kt Satun mmg murah..sekilo baru RM15......tangan pun dah penuh..xlarat bawak pulut..so terus balik..sampai kt kete hubby terkejut..hubby ckp xbawa handbag pun tangan penuh ke??...ha..ha...tulah PEREMPUAN......so terus g Kangar makan-makan...then balik umah....LETIH!!!......




Candid by Hubby.....

Panas.....


Muka tatak tenyum.....


alahai.....


Balas dendam kembali.....he..he..

@ Wang Kelian market....


mama pakai topi payung..he..he...



Welcome to Wang Kelian....



Welcome to Thailand- SATUN

Thailand Custom Check Point



Satun Market....

Jalan Ke Wang Kelian yang mencabar....

Selekoh bahaya....

Perlis (pandangan dari bukit ke Wang Kelian)

1 comments:

iswatie "colours of life" said...

best tak wang kelian aku dgr best..x pernah nak gi lagik...